Запрошуємо на фестиваль - ”Моє село – моя столиця, моя провінція свята”

 

16-17 травня в с. Піски Бахмацького р-у , Чернігівської обл. під таким девізом, з благословіння Високопреосвященнійшого Іринея, архієпископа Ніжинського та Прилуцького, пройде фестиваль ”Відродження українського села, його духовності і культури”

Основною метою свята є відродження українського села, яким воно може бути. Зокрема відкрити красу села, його колорит для всіх бажаючих, дати можливість кожному доторкнутись до його буття, хоча б на два дні стати добротним, хорошим селянином, ну і взагалі побути ближче землі.

Для цього будуть діяти такі собі майстер-класи, а саме: коління, пиляння дров, їзда верхи на коні, орання плугом землі, молотіння пшениці ціпом, косіння трави, лук, розпис українськими візерунками, змелення муки на жорнах, клас гончарарства та багато всього цікавого та корисного, що може бути у сільському житті.

У фестивалі приймуть учать творчі колективи з різних к уточків нашого прекрасного краю. Будуть також представлені вироби сільськогосподарської продукції, а саме велике різномаїття м’яс, ковбас, молочних і хлібних виробів. Кожен з присутніх матиме можливість скуштувати ці запашні витвори кулінарного мистецтва.

Для відпочинку і ночівлі гостей буде розбите наметове містечко, а для підтримки тілесних сил – польова кухня, яка радо пригощатиме всіх запашним кулішем.

У неділю, 17 травня, до Казанського храма хресним ходом прибуде чудотворна Іржавська Ікона Божої Матері та мощовик з часточками більше 30 святих. Після зустрічі святинь звершуватиметься святкова Божествена Літургія.

Що потрібно, щоб взяти участь у фестивалі: з гарним настрієм та друзями 16 травня приїхати на Співоче Поле в с. Піски Бахмацького р-у , підійти до реєстратора зареєструватис ь ( задля того, щоб знати на скільки людей готувати обід і спальні місця) і все, фестеваль до вашої уваги. Початок о 10:00.

Як добиратись:

з Києва 16 травня о 7:40 електричка Фастів – Шостка, їхати до зупинки Бахмач – Київський.

Хто не встигне на цю електричку, то можна на 818 електричку Київ – Ворожба до зупинки Старий Луг. відпралення з Києва о 9:51.

Назад 17 травня , Бахмач-Київський – Київ, електричка Шостка - Фастів відправлення о 14 :37

З Ніжина електричка Ніжин-Конотоп.пасажирська зупинна платформа СТАРИЙ ЛУГ.

Рекомендуємо квитки брати заздалегідь.

У всякому разі премудрий Гугл підскаже вам, як добратись, а також дзвоніть, щоб ми змогли організувати вам транспорт від зупинок електричок до місця проведення фестиваля.

Для більшої зручності можна з собою взяти спальний мішок або те, що може його замінити, змінне взуття, одяг (вишиванка чудово прикрасить ваше перебування на святі).

Отже, щиро запрошуємо вас стати шанованим гостем на Фестевалі Відродження українського села, його духовності і культури”.

095 029 6190, 068 691 50 49 протодиякон Андрій

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7