Дайжест новин Бориславської парафії

30 січня клірики Свято-Покровського Православного храму, протоієрей Діонісій Буренко та диякон Андрій Лазарчук, відвідали виставку присвячену Холокосту євреїв у Бориславському краєзнавчому музеї

29 січня, в трагічний день пам‘яті полеглих під Крутами, протоієрей Діонісій Буренко та диякон Андрій Лазарчук відвідали святковий захід присвячений столітній події - нерівному бою український студентів з атеїстично-загарбницькою машиною комунізму.

28 січня відбулась чергова зустріч Недільної школи для дорослих, яка діє при Православному храмі Святої Покрови, що на Мразниці. Цього разу розглядали Таїнство Хрещення.

28 січня співучі волонтери завітали до особливих діток НВК «Гармонія». Гурт з оригінальною назвою «Кабачок прожект» співав колядки та щедрівки, а на біс виконав 2 пісні сербською і македонською мовами. Маємо надію, що дітки хоча б на годину забули про свою особливість!

28 січня, в рамках соціального проекту Деліція (ініціатор Свято-Покровська Православна парафія м. Борислав (Мразниця) Молодіжка завітала до особливих діток НВК «Гармонія». Молодь і діти разом трудилися над створенням паперових баранців.

28 січня, після Божественної літургії у Свято-Покровському Православному храмі, було відслужено заупокійну літію по загиблих героях Крут та всіх, хто склав своє життя за незалежність та суверенітет України.

21 січня священики Дрогобицького благочиння протоієреї Роман Кононенко, Михаил Коник та Діонісій Буренко відвідали Дрогобицьку виправну колонію #40. Священики привезли з собою чудотворну ікону і мощі святої блаженної матушки Матрони. Спочатку відслужили молебень, а потім Хрещенською водою окропили всю виправну установу.

Різдвяний десант

20 січня, в день Собору Пророка Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана, до багаторічної парафіянки Свято-Покровського православного храму - Анастасії, яка нині мешкає у родичів в Дрогобичі, висадився «Різдвяний десант». Колядівники справно співали та вітали зі святами, вінчували Многая та благая літа.

«З миру по нитці»

19 січня, в день торжества Йорданської благодаті, очільник відділу Місіонерства, катехизації та релігійної освіти Львівської єпархії УПЦ протоієрей Діонісій Буренко з пастирським візитом відвідав Дрогобицьку виправну колонію # 40. Спочатку священик освятив воду і окропив усіх присутніх.

В рамках проекту «З миру по нитці», отець Діонісій, передав чоловічі речі зібрані парафіянами Свято-Покровської Православної парафії м. Борислав для ув‘язнених християн.

Батюшка також приніс із собою солодощі, каву, чай та воскові свічі.

19 січня, в день Богоявлення Господнього, клірики Православного храму Святої Покрови протоієреї Миколай Возняк та Діонісій Буренко освятили воду в місцевій Пожежній частині. Спочатку священики освятили приміщення частини, а потім кожен бажаючий мав змогу зануритися у святу купіль.

14 січня православна Молодіжка, в рамках соціального проекту «Деліція», в черговий раз відвідала НРЦ «Гармонію». Молодь робила з особливими дітками вітальні листівки, а також співала колядки.

12 січня діти з Недільних шкіл Православних храмів Покрови Божої Матері м. Борислав та Святого Андрія Первозванного смт. Східниця , на чолі з матінкою Сусанною Кононенко та Мартою Головко, з Різдвяним вертепом відвідали Бориславську міську раду. Діти вінчували місцевій владі сили, наснаги та Божої благодаті. Очільник міста Ігор Яворський подякував за вертеп та роздав солодкі подарунки. В цей же день діти колядували та віншували на місцевому радіо.

  • 1
  • 10
  • 11
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Молодіжний відділ єпархії