Митрополит Єфрем освятив каплицю на честь святої великомучениці Татіани

В Лазареву суботу Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, з нагоди престольного свята, відвідав Криворізький храм Входу Господнього до Єрусалима. По завершенні Божественної Літургії та молебню, правлячий Архієрей разом з духовенством та чисельними богомольцями звершив хресну ходу до спортивного клубу «Барс»

Спортивний клуб "Барс" об'єднує декілька сотень молодих спортсменів навколо ідеї "Здоров'я тіла і духа". Адже у спортклубі молодь не тільки досягає високих спортивних результатів, а й зростає духовно. Священник Молодіжного відділу Криворізької епархії протоієрей Ігор Сутурин несе пастирську опіку і наставляє спортивну молодь у ідеалах християнства. Плодом цієї роботи і постало бажання керівництва і участників спортклубу зведення каплиці. Відтепер у юних спортсменів є святе місце біля приміщення клубу, яке вони щоденно зможуть відвідати для молитви і духовного зцілення.

За ініціативи та при підтримці Президента СК «Барс» Коржака Володимира Михайловича на подвір’ї спортивного клубу була відкрита каплиця на честь святої великомучениці Татіани Римської, небесної покровительки учнів та студентства.

Митрополит Єфрем, у співслужінні чисельного духовенства звершив чин освячення каплиці, наприкінці котрого окропив будівлю зовні та зсередини Великої Агіасмою – Хрещенською водою.

Під час освячення каплиці молились Криворізький міський голова Вілкул Юрій Григорович, голова Покровської районної в місті Кривому Розі ради Коритнік Володимир Васильович, а також меценат та Президент СК «Барс» Криворізької федерації бойових мистецтв, завдяки котрому стало можливим спорудження часовні, Коржак Володимир Михайлович.

По завершенні чину освячення каплиці Митрополит Єфрем звернувся до богомольців зі словом проповіді та нагородив медаллю Криворізької єпархії священномучеників Онуфрія і Порфирія І ст. за заслуги перед Православною Церквою Президента СК «діжний відділ єпархії» Коржака Володимира Михайловича.

Мер міста Кривого Рогу Вілкул Юрій Григорович привітав присутніх із знаковою для Покровського району подією та висловив свої теплі привітання з нагоди наступаючого свята Входу Господнього до Єрусалиму та Святої Пасхи.

Насамкінець Митрополит Єфрем надав усім присутнім своє святительське благословіння.

  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Молодіжний відділ єапархії