Дитячі уявлення про Святого Миколая

19-го грудня 2018 року, в день пам'яті святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця, співробітник Молодіжного відділу Криворізької єпархії, настоятель храму святої мучениці Юлії с. Новоюлівка Софіївського району ієрей Димитрій Сенетович наніс візит до Новоюлівської загальноосвітньої школи, де взяв участь разом зі вчителями і учнями в лінійці з нагоди свята

Особливістю заходу послужив той факт, що не стільки священик розповів дітям про святителя Миколая, скільки самі учні на його прохання підготували до святкового дня творчі роботи про відомого святого. Учні молодших класів власноруч створили малюнки-листи Святому Миколаю, старші ж школярі написали твори на тему "Що я знаю про Святого Миколая". Ця робота не була обов'язковою, але протягом буквально декількох днів відразу 22 учня з 1-го і по 9-й класи вирішили проявити свою творчість.

При виборі найкращих робіт враховувалися оригінальність, незвичайність оформлення, старанність та особисті авторські думки.

Звісно, у наш час багато дітей сприймають святого Миколая виключно як легендарного героя, що приносить подарунки дітям на кшталт казкового Діда Мороза. Але в той же час у деяких роботах старшокласники з дитячою щирістю описали своє ставлення до святителя Миколая як до справжнього, живого святого нашої Церкви.

Жоден автор малюнка чи твору не залишився в цей святковий день без солодких подарунків, з любов'ю наданих благодійниками села. Крім того, п’ятеро школярів за особливий творчий підхід до завдання отримали різдвяні випуски журналу «Отрок.ua». Особливу увагу заслуговує прохання до святого Миколая: «Зроби усе, щоб мир охоплював усіх людей, хто живе під блакитним небом, щоб не було війни, завжди було чутно дитячий сміх і колискові пісні!». Автор цього листа 9-тикласник Олександр Яловий отримав у подарунок натільний срібний хрестик.

Отець Димитрій сердечно подякував всім, хто відгукнувся на незвичайне завдання і наголосив на тому, що святий Миколай сотворив таку силу-силенну благих справ і чудес, будучи звичайною людиною, а значить і всі ми можемо наслідувати його в справах безоплатних дарів і допомоги ближньому.

  • mykola-1
  • mykola-2
  • mykola-3

Молодіжний відділ єпархії