Представники Криворізької єпархії прийняли участь у ХV Всеукраїнській конференції голів і представників єпархіальних відділів та організацій у справах молоді Української Православної Церкви

1 жовтня 2018 року, в селищі Лазурному Херсонської області розпочалась ХV Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних відділів та організацій у справах молоді Української Православної Церкви

Понад 100 учасників з усіх регіонів України зібралися на традиційний форум, який двічі на рік проводиться Синодальним молодіжним відділом.

Від Криворізької єпархії Української Православної Церкви, з благословення Митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема, в конференції прийняли участь голова Молодіжного відділу Криворізької єпархії протоієрей Антоній Бонадр та благочинний Жовтоводського благочиння Криворізької єпархії протоієрей Олександр Пономаренко, котрі виступили з доповіддю про виконану роботу. Голова Синодального відділу у справах молоді єпископ Іона за високу активність в роботі з молоддю нагородив Молодіжний відділ Криворізької єпархії грамотою.

Привітання учасникам ХV Всеукраїнської конференції голів і представників єпархіальних відділів та організацій у справах молоді Української Православної Церкви надіслав Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

На другий день конференції були зачитані доповіді віце-ректора Полтавської місіонерської семінарії, єпископа Веніаміна (Погребного) на тему «Квити на швидкий продає Іов», ієромонаха Мелітона (Присади) на тему «Замість будинку пристарілих – велика родина, замість самотності – праця, радість і молитва – альтернатива для молоді з тяжкою інвалідністю від православних Заволжя» , Катерини Дятлової «Хвора дитина в родині священника».

Також присутні заслухали доповідь представників Білоруської Православної Церкви.

На третій день роботи 15-ї конференції голів та представників єпархіальних молодіжних відділів УПЦ в Лазурному були заслухані доповіді видавничого редактора журналу «ОТРОК.UA» Юлії Коминко на тему «Православні Біблію не читають, вони її цілують», Тетяни Попової на тему «Нові форуми та методи роботи з молоддю», першого проректору Харківської Духовної Семінарії протоієрея Валентина Ковальчука на тему «Особливості виховання та викладання в духовних школах», представниці Тульчинської єпархії Лілії Гончарук на тему «Основні тенденції розвитку сучасного шкільного виховання», а також представника Кам’янської єпархії протоієрея Олександра Князюк на тему «Місіонерські експерименти в Facebook: успіхи, невдачі, розчарування».

На четвертий день відбулось закриття конференції. Традиційно, цього дня учасники конференції молилися за Божественною Літургією, котру очолив Преосвященний Іона, єпископ Обухівський.

Джерело