Митрополит Єфрем освятив пам’ятник святому праведному отаману Петру Калнишевському

У День Народження Кривого Рогу в Центрально-Міському районі міста постала ікона в бронзі – пам’ятник святому праведному Петру Калнишевському

Автором скульптурного образу є криворізький скульптор, митець, член Національного союзу художників України Володимир Токар. Разом із постаментом, висота монументу досягає 8 метрів.

Саме славетний отаман Запорізької Січі вважається засновником нашого міста. Адже, Петро Калнишевський написав листа імператриці Катерині ІІ з проханням заснувати поштову станцію Кривий Ріг.  Саме від дати, котрою був підписаний цей документ, веде своє літочислення наше місто.

На церемонії відкриття монументу були присутні Криворізький міський Голова Вілкул Юрій Григорович, Митрополит Криворізький і Нікопольский Єфрем, Народні Депутати України Андрій Гальченко та Костянтин Павлов, почесні жителі Кривого Рогу та благочестиві мешканці міста. На відкриття монументу славетного отамана прибули і представники козацтва.

Мер Кривого Рогу урочисто відкрив пам’ятник засновнику міста та звернувся до присутніх із промовою.Після слова Криворізького міського Голови, правлячий архієрей освятив скульптурний образ святого Петра Калнишевського та окропив його святою водою.

Після освячення пам’ятника усі присутні в знак поваги та любові до небесного покровителя Криворіжжя поклали до підніжжя монументу букети квітів.

  • 1
  • 2
  • Petro_Kalnyshevskiy002

Молодіжний відділ єпархії