Хорові колективи Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Нікополь прийняли участь у щорічному фестивалі «Від Різдва до Різдва» у м. Дніпрі

28 січня відбулася церемонія закриття фестивалю духовних піснеспівів  «Від Різдва до Різдва» та гала-концерт, в якому прийняли участь і нікопольці

Приємно відзначити, що молодіжний ансамбль Недільної школи Спасо-Преображенського собору міста Нікополь під керівництвом Пилипа Марущака зайняв II місто в номінації «Кращий церковно-приходський дитячий хоровий колектив».

З 26 по 28 січня 2018 року 72 хорових колективи, а це понад 1300 учасників взяли участь у ХХV-му Всеукраїнському фестивалі духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва», який проходив у м. Дніпрі.

У фестивалі взяли участь як колективи із Дніпропетровського регіону, що виступили в перший день прослуховувань, так і хорові колективи з Києва, Харкова, Нікополя, Рівного, Одеси, Хмельницького, Бердичева, Маріуполя, Черкас, Сум, Вінницької області. До речі, Нікополь представляли відразу три хорових колективи кафедрального Спасо-Преображенського собору: правий хор під керуванням протоієрея Михайла Марущака, вокальний колектив під керуванням Аріни Бєляєвої і молодіжний ансамбль під керуванням Пилипа Марущака.

У програмі фестивалю звучали духовні твори 10 мовами світу: німецькою, грузинською, французькою, іспанською, італійською, польською, білоруською, українською, російською та латиною. У фестивалі взяли участь професійні та аматорські, світські та церковні, дитячі та дорослі колективи.

Виступи учасників оцінювало журі на чолі з Митрополитом Іринеєм. У складі журі також були присутні, священнослужителі єпархії, заслужені працівники культури та викладачі музичних вишів.

Джерело