Учні старшого класу недільної школи Спасо-Преображенського собору м. Нікополя відвідали місто Київ

З благословення Високопреосвященнішого Єфрема, митрополита Криворізького і Нікопольського учні старшого класу недільної школи Спасо-Преображенського собору м. Нікополя відвідали столицю нашої Батьківщини – місто-герой Київ

В рамках екскурсії діти вшанували пам’ять воїнів, загиблих в роки Великої Вітчизняної війни біля Меморіалу Слави, згадали про жертв голодомору біля символічного пам’ятника-свічки, відвідали Введенський монастир та Голосіївську пустинь та звичайно ж, побували в Києво-Печерській Лаврі. Лавра – один з перших по часу заснування і найзначніших монастирів Київської Русі. Нікопольчан зустрів і благословив намісник Лаври митрополит Павло. Кожному прочанинові Владика вручив на пам’ять книгу, ікону собору Києво-Печерських святих і лаврську шоколадку.

Після дуже смачної монастирської трапези діти мали можливість доторкнутися до справжніх скарбів. Тільки це не золоті монети, не дорогоцінні камені і не дорогі церковні прикраси. Тут, в Ближніх і Дальніх печерах, хлопці та дівчата побачили святих подвижників. Уздовж стін протягом усього підземного лабіринту покояться мощі київських святих – від IX до XX століття. Майже всі вони за життя були пов’язані з Києво-Печерською Лаврою. Ілля Муромець і Нестор Літописець, Микола Святоша і Аліпій іконописець, Агапіт лікар, Прохор Лебедник, Моісей Угрин, Іоанн Багатостраждальний і багато інших. Всі Києво-Печерські старці різних століть вражають своїм життям та подвигом. Це дійсно духовна рать, наші небесні захисники, які і по земній смерті продовжують духовне стояння за нас на Небесах.

Закінчилася поїздка відвідуванням Верховної Ради. Екскурсію для дітей організував народний депутат Андрій Шипко. Він зустрівся з учнями, поцікавився їх враженнями від побаченого та побажав успіхів у навчанні.

Молодіжний відділ єпархії