Молодь об’єднали «Козацькі розваги»

20 жовтня у ЗОШ I - III ступенів села Литвяки Лубенського благочиння відбулося справжнє свято - "Козацькі розваги", приурочене до Православного свята Покрова Пресвятої Богородиці, дня українського Козацтва та Захисників Вітчизни

Спортивний зал школи став майданчиком спортивних естафет, а також хореографічних номерів та вокальних виступів. Учасники свята - учні початкових класів. А глядачами та вболівальниками стали батьки учнів та мешканці села.

Почесними членами Козацької думи стали вчителі школи та священик настоятель Свято-Покровської церкви с. Литвяки. Їм належало не тільки хвилюватися і вболівати за команди, але і виносити вердикт результатів конкурсу і присуджувати бали за перемогу в естафетах тій чи іншій команді.

Змагалися у вправності та кмітливості дві команди: "Гетьман" і "Запорожці". Діти порадували всіх присутніх та подарували всім справжнє свято. Особливо порадувало в дітях їх єдність і згуртованість, дружба і взаємовиручка. Незважаючи на те, що обидві команди були гідні перемоги, з невеликим відривом перемогла команда "Гетьман".

Але, не дивлячись на це, головним переможцем стала дружба. У перервах між естафетами, поки учасники команд відпочивали, були виступи дітей в танцювальних, вокальних номерів і гумористичній сценці. Барвисті костюми, вишиванки і талановитість дітей нікого не залишили байдужими. Зал наповнювався оплесками вдячних глядачів.Особливу подяку за подароване свято висловлюємо колективу вчителів і директору школи Тамілі Леонідівні Костюк. За те, що очі дітей завдяки Вам світяться іскорками щастя, а школу наповнює веселий сміх дітей. За те що в наш не легкий час Ви зігріваєте їх своєю любов’ю і увагою. За знання, які Ви вкладаєте. За те, що вони ростуть впевненими у своїх силах і прагненнях. Добре, що "Козацькі розваги" і подібні свята стали вже доброю традицією в школі села Литвяки.

І особливу радість викликає те, що жодне свято не проходить без духовної складової. Також слід зазначити, що в школі проводяться уроки Християнської етики для дітей з 1 по 11 класи. І присутність священика у школі села Литвяки, - це норма життя православного суспільства і одна з основ виховання наших дітей і підлітків.   

І безумовно хочеться висловити величезну подяку батькам за ваших чудових дітей!!!   

Бережи Вас всіх Господь!   

  • 10
  • 1_4
  • 2_5
  • 3_4
  • 4_1
  • 5_1
  • 6_1
  • 7_0
  • 8_0
  • 9_0

Голова єпархіального відділу у справах молоді Кременчуцької єпархії, настоятель Свято-Покровського храму с. Литвяки протоієрей Роман Кулінич