Віряни не дозволили розкольникам захопити сільській храм

10 грудня представники самопроголошеного «Київського патріархату» здійснили спробу проведення сільських зборів з метою переведення релігійної громади Конотопської єпархії УПЦ в с. В’язове на Сумщині в “УПЦ КП”

Задля цього розкольники ініціювали вже традиційний збір підписів серед мешканців села, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Ініціатором цього виступив колишній настоятель сільського храму, який був заборонений у священнослужінні за порушення священицької присяги та аморальну поведінку (жителі села скаржилися, що постійно бачили священика у нетверезому стані, що він, давши обітницю не одружуватися, завів сім’ю та має дітей).

IMG 1170

Як стало відомо від самих мешканців села, проводячи збір підписів, їм не було чітко сформульовано позицію, під якою вони мали б підписатися. На зборах виявилося, що абсолютна більшість мешканців села бажають залишитися вірними канонічній Церкві. Натомість, присутній на зборах «священик Київського патріархату» активно підбурював людей, дезінформуючи їх, вдаючись до підміни понять, зводячи наклепи на Українську Православну Церкву. Ця провокація ще більше переконала селян у брехні розкольників.

Стараннями місцевих віруючих храм було відстояно, а приїжджі агітатори за «Київський патріархат» залишили село.

Джерело