Табір для дітей з особливими можливостями «Джерельце Надії» (+відео)

15 липня, з благословення митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, за сприяння Кіровоградської єпархії УПЦ, Свято-Успенського духовно-просвітницького центру та Кіровоградської обласної громадської організації батьків дітей з особливими потребами «Серце матері», у нашому місті на території Свято-Успенського храму розпочав роботу 5-й православний табір для діток з особливими потребами «Джерельце Надії»

Метою такого благодійного табору є залучення діток, котрі через певні обмежені можливості та з інших причин не можуть з усіма поринути у світ літнього відпочинку, до традиційних забав і табірних пригод. Цьогоріч у таборі взяли участь майже 40 особливих дітей, їх батьки та сім’ї. Літній табір - це величезна можливість для діток з інвалідністю з радістю провести час у атмосфері взаєморозуміння, дружби та спілкування, також це можливість батькам відірватися від буденних турбот та відчути духовну підтримку.

Щоденний розпорядок таборян включає радісну зустріч, ранкові молитви у храмі, зарядку, сніданок, після цього відбуваються пізнавальні уроки, квести, веселі ігри та цікаві конкурси. Обідня перерва збирає всіх до ситного столу, де учасники смакують різноманітні страви.

Невід’ємною складовою літнього табору є екскурсії, спільні поїздки та відпочинок на природі. Також проводяться майстер-класи за різними напрямками. Частими гостями в країні «джерельчан» є талановиті аніматори та представники національної поліції, котрі зажди весело проводять час з дітьми.

Керівник табору протоієрей Іван Шемедюк та його помічник ієромонах Савва (Редько) долучають дітей та батьків не лише до цікавих розваг, а й до духовних пізнань, сприяють засвоєнню православних традицій, вчать любові до Бога і ближнього.

Як засвідчують самі учасники літнього табору, це одна з найсвітліших сторінок їхнього життя, наповнена позитивних емоцій та великої радості. Кожного разу діти та молодь з інвалідністю з нетерпінням чекають початку табору, а потім не хочуть щоби він завершувався.

Безумовно, це один з найважливіших соціальних проектів Кіровоградської єпархії УПЦ.

  • news_big_50021
  • news_big_50022
  • news_big_50023
  • news_big_50024
  • news_big_50025
  • news_big_50026
  • news_big_50027
  • news_big_50028
  • news_big_50029

Більше фото за посиланням

 Джерело