Православна молодіжна організація «Ти – не один» провела соціальну акцію в підтримку людей з синдромом Дауна

21 березня 2019 р. учасники православної молодіжки «Ти – не один», що діє при Ставропігійному храмі на честь Різдва Христового м. Олександрії, відзначаючи Міжнародний день людей з синдромом Дауна організували соціальну акцію «Такі ж, як ми»

Перший етап акції відбувся в навчальній аудиторії, де духівник молодіжки свящ. Андрій Савельєв провів для всіх присутніх лекцію під назвою «Бог створив тебе унікальним». Після цього всі учасники вирушили на площу мікрорайону Перемога, де розповідали перехожим про історію і суть цього дня. Також вони пропонували усім бажаючим взяти участь у всесвітньо відомому флеш-мобі «Lots of socks», який закликає звернути увагу суспільства на проблеми людей із синдромом Дауна та пропонує кожному надіти в цей день різнокольорові непарні шкарпетки.

Довідка:

День проведення Міжнародного дня людини із синдромом Дауна вибраний не випадково, це двадцять перший день третього місяця пов’язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми. Вперше цей День став щорічно відзначатися з 2006 року і був заснований на VI міжнародному симпозіумі по синдрому Дауна, проведеному в Пальма де Майорка, за ініціативою правлінь Європейської та Всесвітньої асоціацій Даун-синдром.

Як свідчать статистичні дані, ймовірність народження дитини з синдромом Дауна становить 1:600-800 всіх новонароджених і не залежить від раси, місця проживання, способу життя або соціального становища батьків.

Батьки дітей з синдромом Дауна змушені щодня боротися за гідне існування і майбутнє своїх дітей, долаючи величезний опір і нерозуміння з боку суспільства.

Міжнародний день людини з синдромом Дауна ставить перед собою мету привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими здібностями, адже вони трохи відрізняються від звичайних людей в плані інтелекту і багато хто з них страждають від вроджених вад серця, але своєю добротою, щирістю і безпосередністю компенсують все те , в чому вони відрізняються від звичайних людей, а часто і перевершують їх.

Свою інтелектуальну відсталість люди з синдромом Дауна компенсують своєю приголомшливою душевністю, відкритістю і наївністю. Вони дуже добродушні, життєрадісні і позитивні люди, самі охоче прагнуть до спілкування. Чим більше вони спілкуються зі звичайними однолітками в дитячих садах або школах, на майданчиках і в спортивних секціях, тим менш помітно відставання в розвитку, краще психічний і фізичний розвиток таких дітей.

Діти з синдромом Дауна обдаровані не менш, ніж звичайні діти. Багато хто має художній талант, музичні (в тому числі танцювальні та співочі) і артистичні здібності, схильні до поезії, успішні в спорті.

  • news_big_48829
  • news_big_48830
  • news_big_48831
  • news_big_48832
  • news_big_48833
  • news_big_48834
  • news_big_48835
  • news_big_48836
  • news_big_48837
  • news_big_48838
  • news_big_48839

Джерело