Духовність

25 квітня 2014 року в Новомиргородському районі загальноосвітніх школах I-III ступенів сіл Капітанівка і Турія відбувся духовно-просвітницький проект Молодіжного і Соціального відділів Кіровоградської єпархії під назвою: «Духовність»

Глава Соціального відділу протоієрей Андрій Бобрик провів для всіх учнів Капітанівської загальноосвітньої школи I-III ступенів відкриті лекції на духовно-моральну тематику. Спочатку священик Андрій прочитав лекцію для 1-4-х класів про створення світу, появи на землі зла і сенс Христової жертви. У супроводі слайдів і відеосюжетів діти ознайомились з життям Ісуса Христа, символічним значенням пасхальних звичаїв, дізналися про закон досягнення щастя і перемоги над злом.

Далі, протоієрей Андрій Бобрик провів лекцію для учнів 5-8-х класів на тему: «Віра – основа нашого життя», де батюшка разом з підлітками порівняли пріоритети віруючої людини з пріоритетами невіруючої. Були зроблені висновки, що віра в Бога допомагає утвердитись в житті, в досягненні успіхів і найголовніше стати морально-здоровою особистістю.

Після цього священик Андрій провів зустріч із старшокласниками, на якій були присутні вчителі, на тему: «Шанобливе ставлення до батьків – запорука довголіття і щастя». На основі життєвих прикладів і підготовлених відеосюжетів було наглядно доказано твердження: «Любов до батьків – це є дзеркало любові до Бога». Також було розглянуто Біблійне вчення про батьків.

А співробітник Молодіжного відділу священик Олександр Хомич провів відкриті лекції для всіх учнів загальноосвітньої школи I-III ступенів села Турія Ново миргородського району. Спочатку отець Олександр зустрівся з дітьми 1-5-х класів, з якими обговорив тему: «Десять Заповідей». Особливий акцент батюшка зробив на п’ятій заповіді, де на основі Біблійного вчення розкрив сутність християнської чесноти про повагу до батьків.
Після цього батюшка із старшокласниками поговорив про життєві пріоритети. На основі Священного Писання були визначенні євангельські цінності, які по-справжньому можуть зробити людину успішною, щасливою і духовно зрілою особистістю.

Дана духовно-просвітницька акція пройшла дуже успішно, про що свідчили слова вдячності як учнів, так і вчителів.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Прес-служба Молодіжного відділу Кіровоградської єпархії