Свято всіх жінок

Набули початку виходи нашого молодіжного відділу у центр міста. 12 травня, на Свято св. Жінок-мироносиць ми поздоровляли жительок Хмельницького святковим дитячо-юнацьким концертом на літньому майданчику біля кінотеатру Шевченко

Це чудове свято на честь тих жінок які безстрашно шли за Христом, які страждали разом з Ним і сподобились першими почути радісну звістку про Його Воскресіння!

Дорогі жінки! Це дійсно ваше свято! Для вас посміхається сонце, щебечуть птахи, пахнуть квіти! Все для вас! Думаю, що мабуть практично кожну жінку на Землі можна назвати мироносицею— вона несе мир світу, своїй сім'ї, домашньому вогнищу, вона народжує дітей, є опорою чоловікові.

Все прекрасне на землі — від Божої ласки – світло сонця, любов жінки, матері. Горді мужі Київської Русі, князі та воїни, відважні запорозькі лицарі заступали шляхи ворогам, боронили свій рідний край. А жінки тим часом оберігали домашнє вогнище, жінка вміла бути і "сестрою-жалібницею", і "жоною-трудівницею", народжувала дітей, омивала рани чоловіку-воїну, молила Бога.

Мама - це те слово, яке найчастіше повторює людина в хвилини страждань і горя. У народі кажуть: "Бог, щоб стати ближче до людей, створив матерів". Материнська любов немов уособлює любов Божу, і оточує життя дитини ніжністю... Ми поздоровили всіх присутніх мам зі святом і побажали їм добра і щастя і здійснення материнські мрій і надій . За поздоровленням послідував конкурс з мамами, де брали участь пари: мама і дитина. Пари по черзі називали мультфільми і кінофільми, де є мами, наприклад, «Мама для мамонтеняти», «Мами», «Цветик-семицветик», «Барбоскіни», «Фіксікі», «Умка» і так далі.

Кажуть, що жінка - це таємниця, яку чоловіки не можуть розгадати сторіччями. Але як вважає більшість представниць прекрасної статі, їх не треба розгадувати - досить любити і дбати про них.

Ми подарували всім оточуючим жінкам прекрасні весняні квіти – тюльпани, які з давних часів оспівували поети, і побажали миру, радості, любові і Божої благодаті!

  • IMG_9582
  • IMG_9608
  • IMG_9612
  • IMG_9624
  • IMG_9635
  • IMG_9642
  • IMG_9655
  • IMG_9696

Ксенія Марценюк,
секретар відділу у справах молоді
Хмельницької єпархії УПЦ