Фестиваль Різдвяних вертепів

11 січня у Свято-Георгіївському храмі зібрався увесь Хмельницький, щоб порадіти разом із нами, поспівати колядок, розповісти про народження Того, Хто одягає Небо хмарами і Хто в руці Своїй тримає всі кінці землі.

Близько семи воскресних шкіл міста, гості із Старокостянтинова завітали до нас, аби показати свої святкові дитячо-юнацькі виступи. Серед них :

- Дитячий хор Церкви Різдва Богородиці м. Хмельницького, регент Ірина Трутнєва.
- Недільна школа Свято-Георгіївського храму, керівник Аліна Галган.
- Недільна школа храму Казанської ікони Божої Матері, керівник матушка Іоанна Гончар.
- Міні ляльковий театр Світлани Когун храму Казанської ікони Божої Матері
- Дитячо-юнацький колектив Спасо-Преображенського храму м. Хмельницького
- Недільна школа Свято-Пантелеймонівського храму, керівник матушка Наталія Рурич.
- Недільна школа храму Різдва Богородиці м. Старокостянтинів.

На святі були волхви, зірки, пастушки, овечки, хоробрі воїни, усі прагнули якомога яскравіше і правдивіше передати Таїнство народження Спасителя . Свято Різдва торкає струни людської душі і кличе до радості. Серце кожного прагне пережити все, що відбувалося в ту неповторну Святу ніч. На нашому святі ми здійснили уявну подорож туди, де бідна Вефлеємська Печера стала Палатою Небесного Царя, а скромні Ясла стали святим Престолом.

Усі учасники фестивалю отримали подарунки і були нагороджені дипломами від Митрополита Антонія.

Різдво Христове принесло у світ багато великих і дивних Божих дарів, одним із яких являється радість. З гріхопадінням Адама людство загубило радість. Адам, після вигнання із Раю, все своє земне життя скорбів і гірко плакав. Скорбіли і всі його нащадки. А ми з носителів скорботи і смутку перетворюємось на синів радості, тому що коли людина починає боротися проти своїх гріхів, то вона починає переживати духовну радість. Нехай вона ніколи нас не покидає!

  • IMG_9155
  • IMG_9170
  • IMG_9258
  • IMG_9289
  • IMG_9340
  • IMG_9362

Ксенія Марценюк,
секретар відділу у справах молоді
Хмельницької єпархії УПЦ