Летять літа мов бистрі води

Щорічно 1 жовтня з 1991 року відповідно до рішення Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, відзначається Міжнародний день людей похилого віку. У нашій країні це свято зветься Днем літньої людини . Це свято чисте і світле, свято батьків, бабусь і дідусів, день, коли ми віддаємо їм свою любов, шану та вдячність.

Сьогодні ми разом із вихованцями «Студії творчого розвитку «Піано» завітали з концертною програмою до Хмельницького геріатричного пансіонату.

У цей  щедро напоєний теплом осінній  день, ми зібралися в чудовому товаристві на свято праці,  свято долі,  свято життя. І саме сьогодні  ми віддаємо шану тому поколінню, яке вистраждало під чорним крилом  голодоморів, яке вистояло криваве пекло  війни,  яке відбудувало зруйноване і допомагає  нам творити майбутнє.  Долі всіх присутніх  багато в чому схожі   одна на одну. Про кожного можна писати романи і повісті.

Початок нашого заходу благословив отець Андрій. Дітки творчої студії порадували стареньких концертною програмою.

Також ми провели гру «Вгадай мелодію», під час якої можна було згадати мелодії із улюблених старих добрих фільмів.

А на завершення був ніколи не старіючий танець – звичайно вальс. Без подарунків не залишився ніхто, всі отримали пакетики із фруктами та солодощами (120 чол). Не оминули ми увагою і тих, хто не зміг прийти на святкову програму, будучи прикутим до ліжка. Взявши з собою баян ми рушили до них. Батюшка щедро окропив всіх святою водичкою і поблагословив хрестом. Теплі сльози вдячності були найкращим подарунком для нас у цей день.   

Життя хай ваше буде світлим,
А серце щирим і привітним.
Здоров’я ж – ніби той граніт –
На цілу сотню й більше літ.
Хай буде все у вас в порядку,
Добра вам, щастя і достатку!

  • IMG_4872
  • IMG_4874
  • IMG_4885
  • IMG_4886
  • IMG_4907
  • IMG_4912
  • IMG_4915

Ксенія Марценюк,
секретар відділу у справах молоді
          Хмельницької єпархії УПЦ