Об'єднані вірою - Хресна хода у Хмельницькому

11-12 жовтня 2016 року з благословення Високопреосвященнішого Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія розпочався традиційний щорічний Хресний хід вулицями міста Хмельницького присвячений святу Покрови Пресвятої Богородиці

З молитвами, іконами… і вірою. Під час Хресної ходи віряни Хмельницького подолали понад 50 кілометрів. Маршрут включав зупинки у 13 храмах, де люди молились за мир, любов і заступництво Богородиці. Хресна хода проходила з місцешанованими святинями: часткою Чесного і Животворящого Хреста Господнього та чудотворними іконами, хрестами, хоругвами та іншими святинями. Приблизна кількість учасників Хресного ходу сягала 350-500 чол. Вік учасників був різний: від тих, кого везли мами на колясочках до тих, хто йшов з паличками.

Початок Хресного ходу Пресвята Богородиця благословила сонячними промінчиками, які зігрівали душу і тіло учасників протягом усього першого дня, а от наступного дня - чекало випробування . Спочатку пару крапельок, потім пару десятків, а потім зразу відерцями дощику. Але далеко не всіх це злякало, більшість дійшла до кінця, і нічого страшного, що в багатьох навіть спідня білизна промокла, парасольки не допомогли, але на душі було затишно і тепло, в церкві лунав спів та возгласи священиків під час молебну подяки.

Ксенія Марценюк,
секретар відділу у справах молоді
Хмельницької єпархії УПЦ