Пасхальна радість

12 травня 2016 року в рамках благодійного заходу «Пасхальна радість» представники відділу у справах сім'ї та молоді Хмельницької єпархії УПЦ за підтримки Міжнародного Благодійного Фонд ПОКРОВ відвідали мешканців Хмельницького геріатричного пансіонату для ветеранів праці

Нам хотілося донести святковий настрій у кожне серце, подарувати частинку своєї родини, зігріти кожну душу проголошуючи: «Христос Воскресе!»

Особливо відгукувалися наші серця, коли ми заходили в кімнати з лежачими малорухомими мешканцями. Коли обтираєш сльози з очей розчулених бабусь та молодих людей, які мають важкі проблеми із здоров’ям і прикуті до ліжка. Пасхальний канон, святкові тропарі порушили спокій цього соціально – медичного закладу. Керівник відділу у справах молоді та сім'ї протоієрей Олександр, не минув жодної кімнати, поспілкувався з кожним бажаючим даючи духовні настанови, благословив, окропив святою водою.

Не обійшлося без квітів; тюльпани, нарциси, півонії, бузок, різнобарвний люпин наповнили приміщення ароматами весни, додали натхнення та подарували незабутній святковий настрій. Мешканцям пансіонату було приємно отримати із рук молодих волонтерів подарунки: іконки, солодощі, соки та квіти.

Найбільше захоплення у бабусь та дідусів викликало уміння нашого баяніста Василя володіти інструментом, мелодії молодості лунали по коридорах закладу, знайомі слова військових пісень донеслись з кожної кімнати, «Смуглянка», «Катюша» та інш.. Де не де, незважаючи на свої немочі та хвороби, створювалися пари які вальсували спираючись на милиці та палиці.

У їдальні волонтерами було створено імпровізований кінозал, де кожний бажаючий зміг передивитись фільм про нелегкі роки 1941 року.

Одним із важливих чинників у відвідуванні таких спец закладів - не злякатися немічності, важких хвороб підопічних пансіонату, а щиро подарувати свою любов до ближнього, щоб відчули вони як вкрай потрібні вони нам молодим, що ми готові вислухати та підтримати. Не буває нічийних бабусь та дідусів, вони наші.

Від’їжджали ми з пансіонату сповнені надії на нову зустріч з мешканцями, адже очікують вони на наші візити з великим нетерпінням.

  • DSC_2534
  • IMG_20160512_123312
  • __2016_024
  • __2016_062
  • __2016_066

Молодіжний відділ єпархії