Розвиток родинного шкільництва - Cімейний православний табір "КОВЧЕГ" Херсон - Генічеське Щасливцеве

1 липня завершився Сімейний православний табір "КОВЧЕГ" на березі Азовського моря. У Новокаховській і Генічеській єпархії вже вдванадцяте проводить Відділ у справах Сім'ї Херсонської єпархії УПЦ

- Важливо, - відзначає Керівник табору прот. Іоанн Гордійчук, що саме так по-сімейному: батьки і діти, брати і сестри, бабусі й онуки тут можуть не тільки відпочити, оздоровитися, зміцнити свої сили, але й розвинути свої таланти, вирости у просвітницькій праці та спільних трудах.

Концерти, арт-майстерні і спортивні змагання, естафети і творчі вечори з читанням творів учнів, Євангельські читання і соборні молитви з приготування спільної трапези - все це дозволяє рости в гармонії з Божою наукою та природою. Колись це давала загальноосвітня школа, тепер це може дати тільки парафіяльна школа, наші братства та сестринства. Коли наші учасники КОВЧЕГа на святковій молитві у Генічеському храмі св. вкмч. Георгія Побідоносця дякують Богу за свої сім'ї, а після Літургії пишуть твір "Моя сім'я у майбутньому" й малюють картину "Христовий КОВЧЕГ", то ми впевнені - Господь благословить їх справжніми чудесами на добро Ближнього і общини. Бо ж останніми роками ще сили юних парафіян і наших родин доводиться зміцнювати для фахової підтримки потребуючих під час православних поїздок до восьми інтернатів нашої області, починаючи з Цюрупинського інтернату ДЦП.

Цього року з благословення керівника Львівського єпархіального відділу в справах Сім'ї УПЦ свящ. Михаїла Коника у Таврійських таборуваннях КОВЧЕГ узяли участь делегати педагогічної асоціації "КОВЧЕГ" з Карпатського Борислава для нового етапу родинної співпраці.

Волонтерські напрацювання таврійських родин у мистецьких та спортивно-молодіжних виїздах, освітні семінари з допомоги сиротам та поетапних заходах з усиновлення, державної програми створення дитячих будинків сімейного типу сьогодні потрібні не лише сиротам та немічним вихованцям інтернатів - але й багатьом талановитим родинам і студентам, які результативно працюють з дітьми: www.spmu.narod.ru

Наукова база для цієї діяльності готується з 1997 року завдяки молодіжно-сімейним фахівцям усіх Помісних Православних Церков: вже 22 вересня у Львові родини з Дніпропетровська і Києва, Дрогобича і Ужгорода, Польщі та Хорватії, Білорусі й Росії зможуть продовжити наукові дослідження у царині "Сім'я - основа Церкви і держави" .

  • IMG_20150705_150144
  • IMG_20150727_174336
  • IMG_20150727_175953
  • IMG_20150727_182713
  • IMG_20150728_195345
  • IMG_20150729_103634

Диякон Тарасiй і Ксенія Андрусевичі