"Той, що робить добро"

Ще будучи дітьми, кожен з нас, намагаючись розвинути свої таланти будівничого, пробував зводити невеличкі об’єкти. Приміщення на землі, а іноді і на дереві ми називали халабудами. Цей талант живе в людях з тих давніх часів коли народи з певних причин змінювали місце проживання, це ж уміння помогло і єврейському народу під проводом Моісея дійти до землі обітованої

І в наш час є народ який із підручних засобів зводить житло, створюючи мінімальні зручності ці люди проживають в цих будиночках все своє життя.

Роми, що ми про них знаємо, звідки вони, хто вони для нас, враження складаються з того, що ми бачимо, чи то чуємо і часто це є наше суб’єктивне бачення. Але давайте дивитись на всіх пам’ятаючи слова Христові будьте милосердними.

2

Задовго до свята Святого Миколая наша громада складала плани як привітати дітей: садочок, школа, дитячі будинки. Та в наш час кризи це досить складно, але дякуючи Богові, студентам та добрим людям, вдалося зібрати значну кількість подарунків, а отже і привітати значно більшу кількість малечі.

Проїжджаючи мікрорайонами Харківського масиву міста Києва, біля Дарницького мосту, я побачив, дивний квартал, що ввесь складався із халабуд: Ромський табір. Поміж споруд бігало багато дітей, подерта одежа, босі ноги, а на вулиці мінус сім. Рішення визріло миттєво, до них теж прийде Святий Миколай. Через кілька днів разом з волонтерами ми були у таборі та вітали дітей зі святом. На моє запитання, хто такий Святий Миколай, почув відповідь від дітей: - «Той, що робить добро!»

Протоієрей Сергій Антонюк