Духовенство Лісового масиву благословило дітей на першому дзвонику

Протоієрей Євгеній Нікітін та протоієрей Роман Матюшенко були присутні на першому дзвонику в двух школах Лісового масиву. Під час урочистостей священики звернулися до всіх присутніх зі словами настанови

Зокрема, в цьому зверненні було сказано:

«Дорогі діти, батьки і вихователі! Сьогодні початок нового навчального року. Вчора у храмах було відправлено молебні, щоби Господь давав і учням і вихователям благодатні сили для навчання! Кожен, віримо, знає, що для того, аби досягнути земних і небесних благ, треба добре навчатися! За часів святого рівноапостольного князя Володимира церква також приймала активну участь у виховному процесі, навчаючи народ Божий не тільки Закону Божому, а й різним земним наукам! Чернець Нестор Літописець розповідає, як святі Кирило та Мефодій створили граматику, за допомогою якої наші пращури здобували знання.

Тому сьогодні ми молимося молитвою «Отче наш», аби Господь дав всім нам тут присутнім земної і небесної мудрості! Також ми передаємо примірники Закону Божого для вашої бібліотеки для того, щоб всі бажаючі змогли навчатися вічним Заповідям Господнім! А ще даруємо вашому навчальному закладу ікону Божої Матері «Примноження розуму», яку просимо поставити у вестибюлі при вході, щоб ви, любі дітки, якщо комусь буде тяжко даватися шкільна наука, дивлячись на цю ікону, промовляли: «Господи, Матір Божа, допоможи та подай розуму!» І Господь, звісно, вірте, обов’язково дасть духа мудрості. А разом зі справжніми знаннями ви отримаєте ще й гарні оцінки, що, звісно, не головне!"

  • 01_0914_001
  • 01_0914_004
  • 01_0914_005
  • IMG_3082

Молодіжний відділ єпархії