Речник УПЦ – про стан здоров’я Предстоятеля

«Вже третій журналіст зранку питає про стан здоров’я Блаженнішого», - написав на своїй офіційній сторінці в фейсбук речник Предстоятеля УПЦ протоієрей Георгій Коваленко.

Раніше в ЗМІ з’явилися інформація про те, що Митрополиту Володимиру стало гірше

Отець Георгій дає з цього приводу такий коментар:

«Стан здоров’я Блаженнішого Митрополита Володимира стабільно тяжкий з середини грудня 2013 року. Він – то в лікарні, то в своїй резиденції в монастирі в Феофанії. Нажаль, його стан такий, що не дозволяє звершувати богослужіння самостійно, але Блаженніший регулярно причащається.

Вчора ввечері, на прохання відповідального за лікування нашого Предстоятеля, семеро київських священиків звершили над Блаженнішим Таїнство соборування. Одночасно з церковною молитвою проходив консиліум лікарів. Те, що відбувалося це в неділю ввечері, вже є свідченням, що маємо реальні проблеми і загрози, але такі проблеми і загрози виникають періодично протягом тривалого часу, і завжди молитвою Церкви і фахом лікарів вирішуються.

Під час молитви Блаженніший не відкривав очей, але на возгласі "Мир всім" піднімав руку для благословення, а під час читання молитви намагався перехреститися. Нас це тішило і розчулювало, бо він наш духовний батько.

А на фоні останніх подій і інформаційних вкидань довкола Церкви, авторитетно і офіційно заявляємо, що Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир є Предстоятелем нашої Української Православної Церкви до останньої хвилини свого життя. І це не тільки вимоги нашого Статуту, а й глибоке переконання єпископату, духовенства і вірян, які щодня моляться за свого Предстоятеля. А для вирішення усіх питань життєдіяльності Церкви є обраний Місцеблюститель, Священний Синод, єпископат, духовенство, намісники і настоятельки монастирів, парафіяльні збори і всі, всі, всі - кожен на своєму місці, зі своїм послухом і своєю відповідальністю.

Єдність УПЦ - це спадок Блаженнішого Митрополита Володимира, і ми маємо цей дар зберегти і примножити відновленням єдності українського Православія!

P.S. А сьогодні Блаженніший уже приймав архієреїв на чолі з Місцеблюстителем, з якими він вже розмовляв, і привітав владику Онуфрія з наступаючим Днем ангела».

Просимо не полишати молитов за здоров’я нашого Предстоятеля!

Джерело