Відкриття навчального року у Воскресній школі при храмі святих Бориса і Гліба (+відео)

3 Вересня 2017 року по благословенню Високопреосвященішого Антонія митрополита Бориспільського та Броварського в недільній школі храму святих Бориса і Гліба міста Вишгород відбулося відкриття нового навчального року

Ось і настав перший день занять в нашій недільній школі. Пролетіло спекотне літо, діти відпочили, подорослішали, набралися сил і знову готові отримувати нові знання. Нарядні і радісні діти разом з батьками прийшли на перше заняття.

Свій перший навчальний день недільна школа почала з спільного молебню про допомогу в навчанні, в якому взяли участь діти, батьки і вчителі школи. Молебень служив духівник школи настоятель парафії протоієрей Димитрій Денисенко. Під час молебню учні, викладачі та батьки помолилися про дарування старанності і розуміння в майбутньому навчанні. Батюшка Димитрій благословив дітей, окропив всіх святою водою.

На завершення молебню Батюшка Димитрій звернувся з напутнім словом до учнів, вчителів і батьків, побажавши нашим маленьким парафіянам успіхів в навчанні і допомоги Божої в новому навчальному році, а вчителям і батькам терпіння і сил в навчанні дітей.

Також батюшка побажав діточкам старанно вчитися, бути справжніми християнами, і наголосив на необхідності активної участі батьків у богослужіннях і житті Недільної школи і особливо наголосив на важливості праці та молитви в справі духовної освіти. Процес навчання завжди двосторонній: педагоги Недільної школи передають знання, вихованці ці знання сприймають. Наші вихователі з любов'ю вкладають свій досвід і знання в серця і уми молодого покоління. І вихованці Недільної школи зобов'язані з повагою слухати кожне вчительське слово.

І не важливо - учень ти молодшої групи або молодіжної - всі учні несуть відповідальність за наше спільне майбутнє, бо воно народжується сьогодні. Майбутнє нашої громади, нашого міста, нашої країни безпосередньо залежить від того, як ви, дорогі діточки, будете вчитися сьогодні, які знання ви придбаєте, які моральні якості і моральні норми і принципи ви візьмете з собою у доросле життя. Тому що знання, отримані в Недільній школі, загартовують морально людину на все життя і схожі з будинком, заснованим на міцному, міцному фундаменті, якому не страшні ні вітри, ні буревії, ні які будь-які прояви сил зла. Нехай кожен пам'ятає, що сьогоднішня молитва, не є сама по собі запорука досягнення успіху без докладання зусиль людської волі, але молитва сьогодні - це звернення до Бога про дарування працьовитості, вдумливості, посидючості і благого міркування - всього того, що і є Боже благословення!

Словами: «Нехай надасть Господь Духа Святого всім щиро трудящимся на ниві навчання! Хай буде Боже благословення з усіма, хто за допомогою придбання знань прагне пізнати Бога Творця і жити на славу Його, втіху батькам, Церкві і Батьківщині на користь! », - завершив о. Димитрій свою промову.

По закінченню молебню відбулася спільна трапеза для учнів недільної школи і всі дітки і батьки прийшли в класи на перший урок та загальні учнівсько-батьківські збори. На зборах обговорювали організаційні питання,підручники, план роботи на перший семестр та зміни у викладацькому та учнівському складі.

І ми будемо намагатися, щоб у стінах нашої школи діти знайшли тверду віру і змогли зустрітися і більше ніколи не розлучатися з Богом. А зустріч з Богом і спілкування з Ним у молитві - це завжди велика радість і свято для душі.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Джерело