Відбувся Другий Великодній Фестиваль недільних шкіл Першого Вишгородського благочиння (відео)

17 квітня в понеділок Світлої Седмиці, з благословення правлячого архієрея, Високопреосвященнішого Антонія, Митрополита Бориспільського та Броварського, в Вишгородському районному Палаці культури відбувся 2-й Великодній Фестиваль недільних шкіл Першого Вишгородського благочиння

На свято зібралося багато гостей: настоятелі парафій, керівники недільних шкіл, діти, батьки, бабусі і дідусі, жителі Вишгорода та навколишніх населених пунктів.

Відкрився захід загальним співом святкового тропаря, що наповнив зал пасхальною радістю. На сцені виступали п’ять колективів. У своїх творчих номерах діти славили воскреслого Христа, читали вірші та виконували пісні, присвячені світлому святу Великодня . Зі сцени дитячі голоси сповіщали дивну звістку про Воскресіння Христове.

5 виступів протягом двох годин буквально не давали відірватися від перегляду і великий зал залишався повним до самого кінця фестивалю.

Кожна недільна школа підібрала і виготовила своїми руками сценічні костюми, в яких діти виглядали, як ангели.

Виступаючі на сцені діти намагалися від усієї душі. І тому всі виступили гідно. Всі вихованці недільних шкіл подарували глядачам ні з чим не зрівняну радість і дозволили ще раз пережити торжество свята Великодня!

Цікаву театральну постановку показали вихованці недільної школи свв.Бориса та Гліба та селища Катюжанки.

Чудові великодні пісні були виконані дітьми недільної школи храму свв.вмч.Пантелеймона та наших гостей з київської недільної школи.

Одним словом, ділилися один з одним Пасхальною радістю про Воскреслого Христа. Слова про Воскресіння Христове ось уже дві тисячі років дають цьому світу надію. Тому кожна пісня, кожен вірш або танець, присвячені Спасителю – це не просто слова чи рух, це дотик до Вічного Життя. Очі дітей сяяли яскравіше весняного сонця. Адже яке щастя з юності знати Христа і славити Його.

Світле Христове Воскресіння - це головне, радісне свято для кожного християнина. Це час добрих справ, радості і милосердя, причому милосердя, не лише до близьких людей, але і до абсолютно незнайомих, коли кожен може відчути себе потрібним, причетним до цього великого торжества.

На цьому святі не було суперництва, панувала атмосфера співпраці, християнської любові і дружби. Всі учасники, а хто-то й уперше, змогли проявити своє творче начало, яке є в кожній людині.

Зі святом Світлого Христового Воскресіння вихованців недільних шкіл привітав благочинний протоієрей Димитрій і нагородив пам'ятними дипломами. Всі дружно проспівали "Многая літа".

Сердечно дякую за чудовий свято, яке сьогодні ви влаштували всім нам. При такому різноманітті талантів ви всі злилися воєдино в одному пориві прославлення воскреслого Господа. І ми всі духовно пораділи. На сьогоднішній сцені великодній фестиваль закінчується, але це не означає, що великодній фестивальна радість закінчується в цьому гостинному домі. Звичайно ж, виступи триватимуть і на всіх парафіях, тому що ви і там повинні порадувати парафіян. Щире і велике Вам спасибі.

Отець Димитрій також відзначив, що рівень виступи учасників рік від року зростає. Подарувавши всім виступавшим великодні сувеніри, отець благочинний запросив учасників та гостей Фестивалю до солодкого столу. Чаюванням, спілкуванням в теплій, по-домашньому затишній атмосфері завершився цей добрий, світлий день.

Пасхальна радість про Воскреслого Господа наповнила серця всіх учасників і гостей Фестивалю.

  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Джерело