Другий загальноєпархіальний зліт вихованців недільних шкіл

З 13 по 16 червня пройшов ІІ загальноєпархіальний зліт вихованців недільних шкіл, який зібрав священиків та дітей з шести благочинь: Білоцерківського, Богуславського, Володарського, Кагарлицького, Рокитнянського та Узинського.

Ініціатором, організатором і керівником заходу був клірик Свято-Троїцького храму у м. Кагарлик, голова єпархіального відділу духовної освіти протоієрей Ігор Ковровський.

На відкриття чергової зустрічі православних дітей і підлітків прибули митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, голова Богуславської районної державної адміністрації Старенька Ірина Абрамівна та заступник голови Богуславської районної ради Резніченко Анатолій Леонідович.

Владика оглянув розташування команд, поспілкувався з дітьми, зіграв разом з ними футбольний матч, дав духовні настанови та побажав з користю і задоволенням провести час.

Далі був гімн зльоту, представлення команд та пісенні конкурси навколо табірного вогнища.

Протягом трьох днів учасники зльоту молилися разом, грали у футбол і волейбол, змагались в естафетах, купалися в Росі, стріляли з пневматичних гвинтівок та луків. На годині Православ'я слухали розповіді священиків про християнське життя та духовні і моральні цінності, які мають супроводжувати християнина протягом його життя.

Діти набували вміння користувалися предметами кухні, готуючи куліш.

Для виховання командного духу, єдності, розуміння один одного отець Ігор приготовив цікаві ігри тімбілдінгу.
Радісна атмосфера і хороший настрій відчувалися протягом усього періоду зміни, незважаючи на дощ та не дуже м'яке ліжко.

Самий сумний був день розставання, адже у кожного з'явилися нові друзі, з яким приходилося розлучатися.
Отець Ігор підбадьорив усіх врученням грамот за старанність, креативність, дружність, командний дух. Він підвів підсумки зльоту та пообіцяв сприяти проведення такої ж зустрічі у наступному році. У знак подяки своєму керівнику діти голосно плескали у долоні та дружньо виголошували "Дякуємо".

Варто відмітити дружній колектив священиків Богуславського благочиння на чолі з благочинним протоієреєм Михаїлом Залізницьким, які матеріально забезпечували табір питною водою, дровами та усім необхідним.

З приємними враженнями та новим досвідом учасники зльоту роз'їхалися по домівках, дякуючи Богу за Його милості і щедроти.

  • DSC_0019
  • DSC_0065
  • DSC_0068
  • DSC_0244
  • DSC_0251
  • DSC_0253
  • DSC_0258

Молодіжний відділ єпархії