Положення конкурсу творчих робіт для дітей та молоді «Сяйво Христового Воскресіння»

Конкурс проводиться з метою привернення уваги дітей та молоді до найбільшого християнського свята Світлого Христового Воскресіння, звернення до його значення, історії і традицій

І. Мета й основні завдання конкурсу

Конкурс проводиться з метою привернення уваги дітей та молоді до найбільшого християнського свята Світлого Христового Воскресіння, звернення до його значення, історії і традицій.

Завданнями конкурсу є:

• заохочення до вивчення історії та значення для людини Христового Воскресіння;

• популяризація українських традицій на основі християнських цінностей;

• розвиток творчих здібностей дітей та молоді.

ІІ. Організація та проведення конкурсу

1. Організатори конкурсу

Конкурс організовує з благословення Високопреосвященнішого митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа відділ у справах молоді Кіровоградської єпархії УПЦ.

2. Номінації конкурсних робіт

2.1. Кращий письмовий твір

Для розгляду журі приймаються авторські твори будь-якого об’єму, які розповідають, описують про святкування Великодня у сім’ї, значення Воскресіння Христового для людей та ін. Це можуть бути твори-роздуми, художні оповідання, статті, інтерв’ю тощо. Жанрових обмежень та обов’язкових вимог до назви немає. Заохочується креативний підхід до виконання завдань.

2.2.Кращий малюнок

Зображення має розкривати основну ідею свята Великодня, змальовувати традиції святкування світлого Христового Воскресіння в Україні. Приймаються самостійно виконані будь-якими графічними та живописними матеріалами роботи. Жанрових обмежень та обов’язкових вимог до робіт немає. Заохочується креативний підхід до виконання завдань. На звороті слід написати кілька речень про те, якою є основна ідея малюнка.

2.3. Краща мультимедійна розробка

У номінації можуть бути представлені будь-які роботи, які висвітлюють означену тему та створені за допомогою новітніх інтерактивних технологій (презентації, фотоколажі, світлини, фільми тощо).

Кожна номінація розділена на вікові категорії:

- 3-6 років;

- 7-10 років;

- 11-14 років;

- 14-18 років;

- 18-35 років.

3. Разом з роботою необхідно подати заявку наступної форми:

1. Назва роботи.

2. Прізвище, ім’я, по батькові учасника конкурсу.

3. Рік народження.

4. Контактний телефон учасника.

6. Прізвище, ім’я, по батькові та контактний телефон одного з батьків (для учасників 3-18 років).

7. Педагог-наставник (номер телефона педагога-наставника, для учасників 3-18 років).

Роботи приймаються до 31 травня 2019 року:

-письмові твори та мультимедійні розробки за електронною адресою: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. з темою «Сяйво Христового Воскресіння»

-малюнки – Вознесенський Свято-Єлисаветинський чоловічий монастир

Адреса: м. Кропивницький, вул. Дніпровська, 62.

ІІІ. Нагородження переможців

3.1. Журі конкурсу підбиває підсумки та визначає переможців. У кожній віковій категорії буде обрано по одному переможцю, а також по одному призеру ІІ та ІІІ місць.

3.2. Переможці нагороджуються грамотами і отримують цінні подарунки. Також заохочувальними грамотами та призами будуть нагороджені учасники, які проявили креативний підхід до конкурсної роботи, проте не здобули призових місць.

3.3. Нагороджені будуть педагоги, чиї вихованці здобули перші місця у номінаціях, а також ті, які посприяли підготовці найбільшої кількості робіт.

3.4. Про час та місце урочистої церемонії нагородження переможців та призерів конкурсу буде додатково повідомлено.

ІV. Додаткові положення

4.1. Усі письмові твори будуть перевірені на програмі Advego Plagiatus. Мінімальний рівень унікальності – 98%. У разі використання цитат – 90%. Твори, де не дотримана ця вимога, на конкурс допускатися не будуть.

4.2. Надсилаючи роботу на конкурс, учасники надають право оргкомітету редагувати її та використовувати для популяризації ідей конкурсу. Оргкомітет, у разі потреби в редагуванні, зобов’язується не вносити коректив, які змінять зміст роботи. Редагування може бути направлено лише на усунення технічних недоліків.

Контактна особа: ієромонах Савва (Редько) – 098 974 29 80

2