Різдвяний фестиваль «Віфлеємська зірка»

Розпочато реєстрацію колективів на участь у IV Різдвяному фестивалі “Віфлеємська зірка” - 10 та 11 січня 2015р

Проповідуючи вічну Христову Істину людям, що живуть у мінливому світі, Церква робить це через культурні форми, властиві сучасності, нації, різним соціальним групам. Вона долучає до цієї роботи людей культури та мистецтва, закликаючи їх: "Перетворюйтеся оновленням розуму вашого, щоб вам пізнати, що є воля Божа, благая, бажана та досконала" (Рим.12.2).

Виходячи з цього, у 2011році з благословення Блаженнійшого Митрополита Володимира (Сабодана) настоятеля кафедрального собору УПЦ, духовно – просвітницький центр собору ініціює проведення тематичного різдвяного фестивалю «Віфлеємська зірка».

Основні цілі проведення фестивалю: звеличити красу та багатогранність Богом створеного світу; показати традиції православ`я та їх розвиток у сучасності щодо різних видів мистецтв, як то художнє слово, література, хореографія, музика, співи та інше;сприяти відродженню традиційної православної культури України, заснованої на високих ідеалах Істини, Добра та Краси; у творчо обдарованих дітей пробуджувати бажання служити Богу та людям своїм талантом і здібностями; сприяти вихованню молодої людини за традиціями православ`я, розвитку її особистості, талантів, розумових здібностей; зміцнювати дружні та творчі контакти між учасниками фестивалю; сприяти задоволенню потреб населення у додаткових культурно-просвітницьких заходах духовної, високоморальної спрямованості.

Давайте ж з допомогою Божою разом відроджувати духовність у нашому суспільстві, зміцнювати моральне підгрунтя та відтворювати православні традиційні цінності - основу національної самосвідомості українського народу і самобутності нашої культури.

1. Загальні положення

1.1 Різдвяний фестиваль “ Віфлеємська зірка ” (далі фестиваль) — це форма участі дітей та молоді у музично-театральному дійстві або виставі, сюжетною основою якої є (прославлення) народження Спасителя Господа нашого Ісуса Христа.

1.2 Фестиваль започаткований з благословіння Блаженнійшого Володимира (Сабодана) Митрополита Київського та всієї України;

1.3 Фестиваль проводиться щорічно та є благодійним і неприбутковим проектом.

1.4 Організатором фестивалю є Духовно-просвітницький центр кафедрального собору на честь Воскресіння Христового – галерея «Соборна» (м. Київ, вул. Залізничне шосе, 3; ст. метро Либідська )

1.5 Партнери фестивалю:

- Синодальний просвітницький відділ УПЦ; Компанія «Octagon»; ТМ «Домашнє свято», інформаційна підтримка; всеукраїнський інформаційний портал «Православіє в Україні» - www.orthodoxy.org.ua, інформаційний портал «Молодь не байдужа» – www. molodost.in.ua, всеукраїнський журнал «Фома в Україні» та офіційне видання УПЦ Православна «Церковна газета»

- Матеріали (фото, відео) про фестиваль розміщуються у мережі Інтернет на офіціальному сайті просвітницького центру, а також на сторінках сайтів, що інформаційно підтримують фестиваль.

2. Мета та завдання

2.1 Метою фестивалю є духовно – просвітницька робота виховання дітей та молоді на основі народних традицій та культурної спадщини Православної церкви.

2.2 Основним завданням фестивалю є:

• висвітлити історичне та релігійне значення свята Різдва Христового в житті православної людини;
• розкриття основних чинників Православної віри;
• розвиток педагогічної діяльності та творчого потенціалу Недільних шкіл, гуртків, дитячих та молодіжних колективів;
• підтримка юних виконавців розмовного, вокального та театрального жанру;
• проведення конференцій, тренінгів, семінарів з питань виховання дітей та молоді;
• мотивувати молодь до розгорнутої творчої діяльності за для власного розвитку та популяризації Православної культури (віри).

3. Умови участі у фестивалі

3.1 Участь у конкурсі є безкоштовною.

3.2 Транспортні витрати оплачують власним коштом або за рахунок сторони, яка відряджає.

3.3. Учасники фестивалю мають заповнити реєстраційну форму (анкету - заявку) відповідно до вимог на електронну адреси оргкомітету фестивалю.

3.4 Колектив (недільна школа) зобов’язується бути присутнім та підтримувати інші колективи(недільні школи) підчас виступів, протягом всього конкурсного дня, а також бути присутнім на закриті фестивалю 11 січня 2014р. о 16:00. Оргкомітет різдвяного фестивалю «Віфлеємська зірка - 2015»

3.5 Форма та тривалість виступу:

• вистава не повинна перевищувати 15 - 20 хв.
• вокальна постановка (мюзикл) не повинна перевищувати 20 – 25 хв.

3.6 Тривалість виступу регламентовано цим положенням;

3.7 Під час виступу обов'язковим є виконання колядок.

3.8 Тематика та зміст виступу «Різдво сімейне свято».

3.9 Літературний матеріал для виступу на фестивалі:
• класичний “Вертеп”;
• сучасна інтерпретація “Вертепу”;
• Різдвяна історія;
• авторський сценарій

3.10 Для участі у фестивалі потрібно подати заявку – анкету (Додаток №1) до 18:00 30 грудня 2014р. Заповнені анкети приймаються за адресою: м. Київ, Залізничне шосе, 3 (галерея «Соборна») тел.(098) 999 25 83, (044)529 03 59 або на e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

3.11 Заявка на участь у фестивалі заповнюється українською мовою відповідно до форми, що наведена у додатку. Кожна заявка має бути підписана керівником. Заповнення усіх пунктів заявки є обов`язковим. Якщо заявка не заповнена, або заповнена частково, вона не розглядатиметься.

4.Оцінювання учасників

4.1 З метою визначення переможців створюється компетентне журі, до складу якого входять представники організаторів, провідні фахівці мистецтва, актори театру та кіно, музикознавці. Члени журі здійснюють свої повноваження на громадських засадах

4.2 Повноваження журі: оцінювати виступи на відповідність меті, завданням та умовам конкурсу; визначати переможців за номінаціями, передбаченими умовами конкурсу;інформувати учасників та громадськість про результати, перебігу фестивалю.

4.3 Рішення журі про визначення переможців Фестивалю та нагородження за номінаціями затверджуються Протоколом його засідання.

4.4 Нагородження учасників фестивалю відбуватиметься за номінаціями:

• кращий духовно – просвітницький виступ (гран-прі);
• краща постановка;
• краща акторська гра;
• кращі костюми;
• краще виконання колядки (пісні);
• краща режисерська робота;
• краща музичне оформлення;
• зірочка фестивалю;
• кращий вертеп;

4.5 Колективи, що брали участь у фестивалі будь нагороджені: подяками, дипломами та подарунками.

 ЗАВВАНТАЖИТИ АНКЕТУ – ЗАЯВКУ НА УЧАСТЬ У ІV ФЕСТИВАЛІ ТЕАТРАЛЬНОГО МИСТЕЦТВА «ВІФЛЕЄМСЬКА ЗІРКА - 2015»

Оргкомітет щорічного
різдвяного фестивалю «Віфлеємська зірка»

ГАЛЕРЕЯ «СОБОРНА»
01103, м.Київ, Залізничне шосе,3
(044)529-03 -59
www.prosvita.in.ua