З любов`ю до України

Саме під такою назвою відбулося вперше в Приютівці свято духовної музики, що було спільно організовано настоятелем церкви Святого Великомученика Георгія Побєдоносца протоіереєм Євгенієм (Камінським) та учнями цукрозаводської філії Новопразької музичної школи

Зранку в церкві зібралися її прихожани разом зі своїми дітьми, щоб стати учасниками свята української церковно-духовної музики. Керівник старшого і зведеного хору Оксана Михайлова та керівник вокального ансамблю «Перлина» Валентина Драгомирова запропонувала увазі слухачів пісні на духовні теми класиків української національної музики, що базуються на церковних початках.

- Ми вперше домовилися провести таке свято, бо вважаємо, що музичні твори М.Лисенка, М.Леонтовича, А.Моцарта, Д.Бортнянського, К.Сен-Санса та інших композиторів є класикою світової духовної музики. У сольних номерах духовні пісні виконували: Ірина Яковлєва, Дар`я Чорна, Альона Ніжніченко, Олександра Яременко, Єлизавета Засядько та Ольга Жосан. Концертмейстер А.Орлова. Отець Євгеній частий гість цукрозаводського НВК – приймає участь у проведенні факультативних занять з вивчення християнської етики. Гадаємо, що таке перше починання стане традиційним щорічним святом на селищі. Ми вдячні комерційному директору ТОВ «УкрАгроКом» Павлу Дмитровичу Фесюку, який навесні цього року організував нам поїздку по церквах Олександрійщини. Ми вперше прийняли участь в обласному святі хорової музики «Молитва вустами дітей»,- наголосила О.Михайлова.

Отець Євгеній в свою чергу відмітив, що за його 7 років служіння в церкві Святого Великомученика Георгія Побєдоносца, це вперше діти співали духовні музичні твори релігійної тематики.

- Таке починання повинно стати продовженням виховання в підростаючого покоління духовних начал добра, поваги один до одного через Божу пісню, що є мірилом людської моралі та благодаті. Я щиро вдячний меценатам, які збудували храм: братам Олександру та Юрію Устенкам, які зробили гарний подарунок своїм землякам. Вдячний музичній школі, її учням, які подарували прихожанам церкви насолоду від спілкування з духовною піснею. Завдяки прихожанам та керівництву цукрового заводу було організовано новорічні подарунки дітлахам. Такі свята духовної музики об’єднують людей, роблять їх добрішими, додають настрою і віри на краще.

  • DSC_2422
  • DSC_2424
  • DSC_2425
  • DSC_2426
  • DSC_2438
  • DSC_2450
  • DSC_2463
  • DSC_2470
  • DSC_2475

Молодіжний відділ єпархії